Cròniques de Concerts





UN HURACÀ ARRASA EL POLISÒNIC

No sabem si titular aquesta crònica així, o si dir que un huracà acaba amb el Polisònic o que el Polisònic acaba amb un huracà. La bona qüestió és que el concert de The Jive Aces del passat divendres fou d’una espectacularitat i d’un ritme absolutament irrefrenables.
Els sis membres del grup angloamericà van descarregar tota l’energia possible en un dels concerts que es recordaran llargament en la història del festival. Una hora i mitja de swing, de jump & jive i de tots els estils de velocitats de vertígen, van acabar d’arrodonir una exitosa edició del Polisònic.
Vestits amb una estètica dels anys 50 –pentinats inclosos- els Jive Aces van fer un espectacle fílmic, circenc i unes quantes coses més, que van deixar el públic bocabadat.
El factor sorpresa sempre funciona al Polisònic. Molt pocs dels assistents coneixen els grups i artistes presents, però molt pocs també se’n van del Polisònic sense la sensació d’haver descobert que hi ha més músiques que les purament convencionals.
L’actuació del passat divendres va servir per reivindicar que la diversió –l’entertainment que diuen els americans- sorgeix quan menys t’ho esperes. I quan menys t’ho esperes, va i s’acaba el Polisònic.
Si hem de fer balanç, almenys hem tractat d’oferir productes de qualitat. I, en la nostra modesta opinió, creiem que l’exquisitesa del públic ha servit per posar el llistó ben alt. Fins l’estiu que vé.
Ah! I una cosa més. El cartell de “no queden entrades” es va ficar –això si- per última vegada. Gràcies a tots, especialment als quasi 6.000 espectadors que han vingut enguany a visitar-nos.

UN HURACÁN ARRASA EL POLISÒNIC

No sabemos si titular esta crónica así, o si decir que un huracán acaba con el Polisònic o que el Polisònic acaba con un huracán. La buena cuestión es que el concierto de The Jive Aces del pasado viernes fue de una espectacularidad y de un ritmo absolutamente irrefrenables.
Los seis miembros del grupo angloamericano descargaron toda la energía posible en uno de los conciertos que se recordarán largamente en la historia del festival. Una hora y media de swing, de jump & jive y de todos los estilos de velocidades de vértigo, acabaron de redondear una exitosa edición del Polisònic.
Vestidos con una estética de los años 50 –peinados incluidos- los Jive Aces hicieron un espectáculo fílmico, circense y unas cuantas cosas más, que dejaron al público boquiabierto.
El factor sorpresa siempre funciona en el Polisònic. Muy pocos asistentes suelen conocer a los grupos y artistas presentes, pero muy pocos también se van del Polisònic sin la sensación de haber descubierto que hay más músicas que las puramente convencionales.
La actuación del pasado viernes sirvió para reivindicar que la diversión –el entertainment que dicen los americanos- surge cuando menos te lo esperas. Y cuando menos te lo esperas, va y se acaba el Polisònic.
Si hemos de hacer balance, por lo menos hemos tratado de ofrecer productos de calidad. Y, en nuestra modesta opinión, creemos que la exquisitez del público ha servido para poner el listón bien alto. Hasta el próximo verano.
¡Ah! Y una cosa más. El cartel de “no quedan entradas” se puso –eso sí- por última vez. Gracias a todos, especialmente a los casi 6.000 espectadores que han venido este año a visitarnos.


LA SENYORA DE MALAYSIA

En acabar el concert d’Andreu Martínez, se’ns acosta una senyora estrangera, concretament de Malaysia i se’ns presenta com una excantant de jazz. La senyora gaudia d’un posat tan elegant, que no ens féia dubtar de la seua professió. Tenia ganes de dir-nos que féia anys que ella no havia escoltat un concert de tanta qualitat com el que va desplegar anit el trio que visitava el Polisònic. La veritat és que una sentència tan contundent és difícilment discutible, però l’esmentada senyora argumentava amb credibilitat el seu judici.

Nosaltres no direm tant, però en el concert d’Andreu Martínez es van poder escoltar moments de glòria musical. Composicions molt originals i sorpresives arranjaments exquisits i una bona dosi de sensibilitat i sensualitat a la guitarra, acompanyat per dos joves talents -Miki Santamaria al baix i Dídac Fernández a la bateria-, compenetrats fins al màxim. Especialment sublim fou un solo de baix elèctric que va executar Miki, un d’eixos moments Curro Romero, que de tant en tant es produeixen al Polisònic.

La música d’Andreu Martínez no és fàcil de classificar. No és freqüent que un músic tècnicament tan complet, renuncie al virtuosisme per endinsar-se en ambients menys propicis al lluïment. Tocs de psicodèlia, funky moderat, blues en petites dosis i unes lletres profundes, tot això és l’univers Martínez, que anit va captivar la nombrosíssima audiència polisònica. Però no serem nosaltres els qui diguem si això és jazz, pop o, simplement, música global. Segurament, es la música que escoltarem en els pròxims anys. I que ho puga gaudir la senyora de Malaysia.


LA SEÑORA DE MALASIA

Al acabar el concierto de Andreu Martínez, se nos acerca una señora extranjera, concretamente de Malaysia y se nos presenta como una excantante de jazz. La señora gozaba de un aspecto tan elegante, que no nos hacía dudar de su profesión. Tenía ganas de decirnos que hacía años que ella no había escuchado un concierto de tanta calidad como el que desplegó anoche el trío que visitaba el Polisònic. La verdad es que una sentencia tan contundente es difícilmente discutible, pero la señora argumentaba con credibilidad su juicio.

Nosotros no diremos tanto, pero en el concierto de Andreu Martínez se pudieron escuchar momentos de gloria musical. Composiciones muy originales y sorpresivas, arreglos exquisitos y una buena dosis de sensibilidad y sensualidad a la guitarra, acompañado por dos jóvenes talentos -Miki Santamaria en el bajo y Dídac Fernández en la batería-, compenetrados al máximo. Especialmente sublime fue un solo de bajo eléctrico que ejecutó Miki, uno de esos momentos Curro Romero, que de tanto en tanto se producen en el Polisònic.

La música de Andreu Martínez no es fácil de clasificar. No es frecuente que un músico técnicamente tan completo, renuncie al virtuosismo para adentrarse en ambientes menos propicios al lucimiento. Toques de psicodelia, funky moderado, blues en pequeñas dosis y unas letras profundas, todo ello es el universo Martínez, que anoche cautivó a la numerosísima audiencia polisònica. Pero no seremos nosotros quienes digamossi eso es jazz, pop o, simplemente, música global. Seguramente, es la música que escucharemos en los próximos años. Y que lo pueda gozar la señora de Malasia.





BLUES A MITJA VELOCITAT

El blues és un estil de música que agrada molt ací a les terres valencianes. Alguns estudiosos ho atribueixen a la seua ascendència rural, però la bona qüestió és que no hi ha cap artista de primer nivell que no haja passat alguna vegada pels escenaris valencians.
Sons of the Delta es presentaven al Polisònic com una banda d’autèntic blues americà. Això sí, amb un repertori basat en la tradició del delta del Mississipi, el lloc on va nàixer aquesta música que és la mare de totes les músiques populars actuals. Auditori plé, com sempre, i amb una gran quantitat de públic estranger, perquè el Polisònic no és només internacional quant als grups, sinò també perquè arreplega una audiència molt diversa.    
Una audiència que, també, és molt sincera a l’hora d’emetre els seus judicis. I així, a mitjan concert, alguns amics polisònics sentenciaven que no era el millor grup de blues que havia passat pel festival. Segurament, tal i com anaven produint-se els esdevenients, tenien raó. Un cert abús del slide i ritmes de cadència lenta no arribaven a escalfar a un públic que esperava més energia. És cert que a la banda se li notava certa inseguretat, potser perquè estan acostumats a tocar en espais més íntims, però també es veritat que, segons anava transcorrent el concert, hi van haver moments de cert luxe, sobretot quan van anar per terrenys més pròxims al rhythm & blues.
Al final del concert, la sensació va ser de que el nivell d’exigència del Polisònic és tan alt, que allò que fa uns anys era un “gran reserva”, ara és només un vi de taula. En fi, que se’ns ha afinat el paladar. 

BLUES A MEDIA VELOCIDAD
El blues es un estilo de música que gusta mucho aquí en las tierras valencianas. Algunos estudiosos lo atribuyen a su ascendencia rural, pero la buena cuestión es que no hay ningún artista de primer nivel que no haya pasado alguna vez por los escenarios valencianos.
Sons of the Delta se presentaban al Polisònic como una banda de auténtico blues americano. Eso sí, con un repertorio basado en la tradición del delta del Mississipi, el lugar donde nació esta música que es la madre de todas las músicas populares actuales. Auditorio lleno, como siempre, y con una gran cantidad de público extranjero, porque el Polisònic no es solamente internacional en cuanto a los grupos, sino también porque recoge una audiencia muy diversa.    
Una audiencia que, también, es muy sincera a la hora de emitir sus juicios. Y así, a medio concierto, algunos amigos polisónicos sentenciaban que no era el mejor grupo de blues que había pasado por el festival. Seguramente, tal y como iban desarrollándose las cosas, tenían razón. Un cierto abuso del slide y ritmos de cadencia lenta no llegaban a calentar a un público que esperaba más energía. Es cierto que a la banda se le notaba cierta inseguridad, quizá porque están acostumbrados a tocar en espacios más íntimos, pero también es verdad que, según iba transcurriendo el concierto, hubo momentos de cierto lujo, sobretodo cuando fueron por terrenos más próximos al rhythm & blues.
Al final del concierto, la sensación fue de que el nivel de exigencia del Polisònic es tan alto, que lo que hace unos años era un “gran reserva”, ahora es solamente un vino de mesa. En fin, que se nos ha afinado el paladar.



INSTANTS FLAMENCS
Arrancava la sessió del passat divendres amb un enèrgic Summertime en ¿versió? flamenca. I continuava la cosa amb més ¿versions? de clàssics com Flor de Lis o Autumn leaves. Res se li resistia als F Collective. Ara una bossa-nova, després un funky, però sempre amb tocs i aromes flamencs. De tant en tant, eixia Toni Moñiz i augmentava la temperatura del concert amb un zapateao trepidant.
Està clar que F Collective és un grup que s’ho passa molt bé tocant, però que no renuncien a una execució tècnica vertaderament professional. Els músics que havia dalt de l’escenari eren de primer nivell i formats en mil batalles. No es podia destacar ningú, perquè tots eren autèntics monstres, conduits per un excel·lent xòfer, com era el Sergio Ramos a la bateria. Sí que ens van sorprendre gratament les veus de Dani Yébenes i Mónica Samit, que pujaven de color un concert d’alegres tonalitats.
Sí que és cert que els puristes s’endurien una certa decepció, per allò de buscar l’autenticitat, però les pinzellades flamenques eren quasi de gourmet. És la virtut que té el flamenco, que és un estil d’essències, d’instants. Ja ho déia el gran BB King i així ens ho recordava l’amic Ximo Català en un dels seus encertats comentaris que ens fa quan acaben els concerts del Polisònic. “si el flamenco hagués nascut als Estats Units, seria l’estil més universal de tots”.

INSTANTES FLAMENCOS
Arrancaba la sesión del pasado viernes con un enérgico Summertime en ¿versión? flamenca. Y continuaba la cosa con más ¿versiones? de clásicos como Flor de Lis o Autumn leaves. Nada se le resistia a los F Collective. Ahora una bossa-nova, después un funky, pero siempre con toques y aromas flamencos- De vez en cuando, salía Toni Moñiz y aumentaba la temperatura del concierto con un zapateao trepidante.
Está claro que F Collective es un grupo que se lo pasa muy bien tocando, pero que no renuncian a una ejecución técnica verdaderamente profesional. Los músicos que había arriba del escenario eran de primer nivel y formados en mil batallas. No se podía destacar a ninguno, porque todos eran auténticos monstruos, conducidos por un excelente chófer, como era Sergio Ramos a la batería. Sí que nos sorprendieron gratamente las voces de Dani Yébenes y Mónica Samit, que subían de color un concierto de alegres tonalidades.
Si que es cierto que los puristas se llevarían una cierta decepción, por aquello de buscar la autenticidad, pero las pinceladas flamencas eran casi de gourmet. Es la virtud que tiene el flamenco, que es un estilo de esencias, de instantes. Ya lo decia el gran BB King y así nos lo recordaba el amigo Ximo Català en uno de sus acertados comentarios que nos hace cuando terminan los conciertos del Polisònic. “si el flamenco hubiera nacido a los Estados Unidos, seria el estilo más universal de todos”.


Vídeo de F Collective al Polisònic
Vídeo de F Collective a l'escenari del Polisònic
Un altre vídeo F Collective
Més vídeo de F Collective


LA MÚSICA QUE VENIA DEL FRED
La música sol tindre dues temperatures: càlida o freda, que normalment quasi sempre coincideix amb la temperatura de la seua procedència geogràfica. Segons aquest senzill axioma, la música que vé dels Pirineus hauria de ser gelada com una església romànica.
Però curiosament, el repertori que ens va presentar anit Xarnege fou d’una calidesa que va desconcertar a l’audiència. Molt del públic present venia amb la curiositat d’escoltar uns ritmes i uns estils presuntament ancestrals i es va trobar amb una riquesa i, sobretot, una calidesa rítmica molt interessants. Possiblement, la barreja d’influències musicals que planteja Xarnege siga un dels motius pels quals no s’acompleix la màxima amb la que iniciàvem aquest escrit. Però potser que el mèrit d’aquesta sorpresa fóra de la indubtable capacitat d’uns músics, liderats per Josean Martín i Juan Ezeiza, que van demostrar que la tradició no té per què estar en conflicte amb l’actualitat.
Xarnege, en alguns moments del concert, va desplegar uns recursos musicals més propis d’un grup de música electrònica (samplers, distorsions, bases rítmiques...) que d’un conjunt de l’ortodòxia folkie, i això ho va agrair el públic. Com també va agrair la diversitat d’instruments utilitzats, molts d’ells absolutament desconeguts per aquestes terres.
Resumint: Xarnege va triomfar. Era un repte difícil, perquè no és un estil de música habitual al Polisònic. Però, afortunadament, els adictes al festival, són també curiosos. I sensibles.

LA MÚSICA QUE VENIA DEL FRÍO
La música suele tener dos temperaturas: cálida o fría, que normalmente casi siempre coincide con la temperatura de su procedencia geográfica. Según este sencillo axioma, la música que viene de los Pirineos tendría que ser helada como una iglesia románica.
Pero curiosamente, el repertorio que nos presentó anoche Xarnege fue de una calidez que desconcertó a la audiencia. Gran parte del público venía con la curiosidad de escuchar unos ritmos y unos estilos presuntamente ancestrales y se encontró con una riqueza y, sobretodo, una calidez rítmica muy interesantes. Posiblemente, la mezcla de influencies musicales que plantea Xarnege sea uno de los motivos por los cuales no se cumple la máxima con la que iniciábamos este escrito. Pero quizá el mérito de esta sorpresa fuese la indudable capacidad de unos músicos, liderados por Josean Martín y Juan Ezeiza, que demostraron que la tradición no tiene por qué estar en conflicto con la actualidad.
Xarnege, en algunos momentos del concierto, desplegó unos recursos musicales más propios de un grupo de música electrónica (samplers, distorsiones, bases rítmicas grabadas...) que de un conjunto de la ortodoxia folkie, lo cual llegó al público. Como también agradeció la variedad de instrumentos utilizados, muchos de ellos absolutamente desconocidos por estas tierras.
Resumiendo: Xarnege triunfó. Era un reto difícil, porque no es un estilo de música habitual en el Polisònic. Pero, afortunadamente, los adictos al festival, son también curiosos. Y sensibles.





CONTRA LA CALOR, GUARACHA I SON
L’amic Patrick Dalmace, crític musical de la prestigiosa revista francesa Jazz Hot i un entusiasta i fidel seguidor del Polisònic, ens avisava abans del concert. Amb el seu quasi perfecte castellà, ens déia que “hoy vamos a escuchar al mejor grupo de música tradicional cubana del momento”. Dalmace és un estudiós de la música cubana i manté un lloc web imprescindible per als amants de les músiques de l’illa: www.montunocubano.com.
I, efectivament, el seu presagi no fou desencertat. El Septeto Santiaguero, una formació de joves músics que enguany opta a ser seleccionat per als premis Grammy, ens va dedicar una sessió absolutament irrepetible. Poques vegades s’havia vist al Polisònic a tot el públic alçat de la cadira per seguir els ritmes imparables que s’escoltaven des de l’escenari. Un altre amic, Modesto, a mitjan concert, ens suggeria si no era possible llevar les cadires per a que la gent s’expressara lliurement amb el cos. És l’etern dilema al Polisònic, quan es presenten grups d’aquestes característiques. Honradament, les previsions ens van sobrepassar, gràcies a la magnífica predisposició del públic. Aquesta nit, hauria estat molt millor tindre un espai propici per al ball.  
Ben cert és que la presència de grups cubans ha estat una constant en els últims anys del festival, però també és cert que cap altre com el Septeto Santiaguero va saber comunicar tan fluidament el missatge rítmic que transmet la música cubana. 
No fou el típic concert on es fa un repàs dels clàssics del repertori cubà. Cap referència als mestres Compay, Ferrer o similars, un recurs fàcil que solen utilitzar massa freqüentment altres formacions i que acostuma a ser ja un poc decepcionant. En aquest cas, el Septeto va optar per interpretar temes propis, d’una contundència rítmica i amb unes construccions harmòniques realment potentes.
No sabem si fou per l’extrema temperatura que féia al jardí de la Casa de Cultura –“¿en Cuba hace este calor?”, cridava un seguidor- , però potser que l’ambient ajudara a que el concert del Septeto Santiaguero fóra, possiblement, un dels més recordats al Polisònic. I, el que és més important, també podrà ser compartit aquest record pel públic que, nit rere nit, segueix ficant el cartell de “no queden entrades”.  

CONTRA EL CALOR, GUARACHA Y SON
El amigo Patrick Dalmace, crítico musical de la prestigiosa revista francesa Jazz Hot y un entusiasta y fiel seguidor del Polisònic, nos avisaba antes del concierto. Con su casi perfecto castellano, nos decía que “hoy vamos a escuchar al mejor grupo de música tradicional cubana del momento”. Dalmace es un estudioso de la música cubana y mantiene un sitio web imprescindible para los amantes de las músicas de la isla: www.montunocubano.com.
Y, efectivamente, su presagio no fue desacertado. El Septeto Santiaguero, una formación de jóvenes músicos que este año opta a ser seleccionado para los premios Grammy, nos dedicó una sesión absolutamente irrepetible. Pocas veces se había visto en el Polisònic a todo el público levantándose de la silla para seguir los ritmos imparables que se escuchaban desde el escenario. Otro amigo, Modesto, a mitad del concierto, nos sugería si no era posible quitar las sillas para que la gente se expresara libremente con su cuerpo. Es el eterno dilema en el Polisònic, cuando se presentan grupos de estas características. Honradamente, las previsiones nos sobrepasaron, gracias a la magnífica predisposición del público. Esta noche, habría sido mucho mejor tener un espacio propicio para el baile.  
Cierto es que la presencia de grupos cubanos ha sido una constante en los últimos años del festival, pero también es cierto que ningún otro como el Septeto Santiaguero supo comunicar tan fluidamente el mensaje rítmico que transmite la música cubana. 
No fue el típico concierto donde se hace un repaso de los clásicos del repertorio cubano. Ninguna referencia a los maestros Compay, Ferrer o similares, un recurso fácil que suelen utilizar demasiado frecuentemente otras formaciones y que acostumbra a ser ya un poco decepcionante. En este caso, el Septeto optó por interpretar temas propios, de una contundencia rítmica y con unas construcciones armónicas realmente potentes.
No sabemos si fue por la extrema temperatura que hacía en el jardín de la Casa de Cultura -¿en Cuba hace este calor?, gritaba un seguidor- , pero quizá el ambiente ayudara a que el concierto del Septeto Santiaguero fuera, posiblemente, uno de los más recordados en el Polisònic. Y, lo que es más importante, también podrá ser compartido este recuerdo por el público que, noche tras noche, sigue poniendo el cartel de “no quedan entradas”.  



EL TANGO ARRASSA AL POLISÒNIC

Si el primer dia de Polisònic teniem música del nord del continent americà, anit tocava música del sud. A priori, semblava arriscat, inclús exòtic, que fóra un grup italià el que s’atrevira a interpretar el patrimoni més intocable –junt a Maradona- que tenen els argentins: el tango. També, els comentaris previs al concert del públic –que una vegada més no deixava cap cadira buida- denotaven cert escepticisme. Però la realitat fou un altra: I Contramilonga van desplegar uns coneixements musicals i sensorials que arribaven a transmetre emocions de “Calle Corrientes”.
Si el tango és bellessa, és passió, I Contramilonga va aconseguir, en molts moments de l’espectacle, mantindre un comportament musical d’un nivell emocionalment altíssim.
No era un programa per al triomf fàcil. I Contramilonga defenien un repertori de sala de concerts, sense concessions folklòriques. I aquesta defensa es va convertir en un atac implacable des de l’escenari, amb un excel·lent bandoneonista (Fabio Furia), que disparava suaus bales de seda i amb un espectacular i sempre resolutiu Joaquín Palomares al violí.
Potser no fou el somni d’una nit d’estiu, però quasi.   

EL TANGO ARRASSA EN EL POLISÒNIC
Si el primer dÍa de Polisònic teníamos música del norte del continente americano, anoche tocaba música del sur. A priori, parecía arriesgado, incluso exótico, que fuera un grupo italiano el que se atreviese a interpretar el patrimonio más intocable –junto a Maradona- que tienen los argentinos: el tango. También, los comentarios previos al concierto del público –que una vez más no dejaba ninguna silla vacía- denotaban cierto escepticismo. Pero la realidad fue otra: I Contramilonga desplegaron unos conocimientos musicales y sensoriales que llegaban a transmitir emociones de “Calle Corrientes”.
Si el tango es belleza, es pasión, I Contramilonga consiguió, en muchos momentos del espectáculo, mantener un comportamiento musical de un nivel emocionalmente altísimo.
No era un programa para el triunfo fácil. I Contramilonga defendían un repertorio de sala de conciertos, sin concesiones folklòricas. Y esta defensa se convirtió en un ataque implacable desde el escenario, con un excelente bandoneonista (Fabio Furia), que disparaba suaves balas de seda y con un espectacular y siempre resolutivo Joaquín Palomares al violín.
Quizá no fue el sueño de una noche de verano, pero casi.


INICI EXPLOSSIU DEL POLISÒNIC AMB ELS BBB

Anit, el jardí de la Casa de Cultura esperava nerviós l’inici del Polisònic. El públic –fidel i nombrosíssim- atenia també ansiós a que els Barcelona Bluegrass Band xafaren l’escenari per donar eixida a una nova edició de la festa polisònica. I com si tot fóra una complicitat estudiada, els BBB iniciaren puntualment un viatge musical a través dels paisatges de l’oest dels Estats Units.
Liderat pels magnífics Joan Pau Cumellas (harmònica) i Lluís Gómez (banjo), el quintet va desplegar una col·leció de ritmes que semblaven una competició de velocitat, acompanyats per un bon trio, com són Miguel Talavera a la guitarra i Maribel Rivero i Marc Pertíñez a la base rítmica, que van lluitar molt dignament amb els seus “jefes”. La mestria de Cumellas & Gómez es va demostrar des dels primers temes, on la destresa tècnica s’acompanyava d’una frescor i d’una desimboltura a l’escenari, com si estiguerem en el mateix Nashvile.
Del concert no podem dir res millor que va ser un inici explossiu del Polisònic. El públic tenia ganes de donar la benvinguda a la cita musical estiuenca i així ho va demostrar: un jardí absolutament plé d’entusiastes del country i de les músiques agrícoles de l’oest americà.
Ha començat un nou Polisònic i esperem que l’ambient participatiu i de festa compartida continue sent un dels trets que defineixen este modest però digne festival.


INICIO EXPLOSIVO DEL POLISÒNIC CON LOS BBB
Anoche, el jardín de la Casa de Cultura esperaba nervioso el inicio del Polisònic. El público –fiel y numerosísimo- atendía también ansioso a que los Barcelona Bluegrass Band pisaran el escenario para dar salida a una nueva edición de la fiesta polisónica. Y como si todo fuera una complicidad estudiada, los BBB iniciaron puntualmente un viaje musical a través de los paisajes del oeste de los Estados Unidos.
Liderado por los magníficos Joan Pau Cumellas (armónica) y Lluís Gómez (banjo), el quinteto desplegó una coleción de ritmos que parecían una competición de velocidad, arropados por un buen trío de apoyo, como son Miguel Talavera a la guitarra y Maribel Rivero y Marc Pertíñez en la base rítmica, que compitieron muy dignamente con sus “jefes”. La maestría de Cumellas & Gómez se demostró desde los primeros temas, donde la destreza técnica se acompañaba de una frescura y de un desparpajo en el escenario, como si estuviéramos en el mismo Nashvile.
Del concierto no podemos decir nada mejor que fue un inicio explosivo del Polisònic. El público tenía ganas de dar la bienvenida a la cita musical veraniega y así lo demostró: un jardín absolutamente lleno de entusiastas del country y de las músicas agrícolas del oeste americano.
Ha comenzado un nuevo Polisònic y esperamos que el ambiente participativo y de fiesta compartida continúe siendo uno de los rasgos que definen este modesto pero digno festival.


Vídeo dels BBB a l'escenari del Polisònic