Notícies


6.000 persones assisteixen als concerts del Polisònic


Gandia, 22 d’agost. Amb un jardí de la Casa de la Cultura abarrotat de públic, el passat divendres 19 d’agost va finalitzar una nova edició del Polisònic, amb l’espectacular concert que va realitzar el grup angloamericà The Jive Aces. Han estat vuit actuacions les que han tingut lloc enguany al festival de música internacional de Gandia,  amb grups majoritàriament estrangers, provinents de països com Cuba, Estats Units, Itàlia, Anglaterra i França, així com tres formacions espanyoles.

Aquesta edició del Polisònic ha estat tot un èxit en quant a afluència de públic. S’ha donat la circumstància de què en els cinc concerts de pagament, es van acabar totes les entrades. Així mateix, en els concerts gratuïts, el ple fou també absolut. Els números aportats per l'organització mostren un total de quasi 6.000 assistents al festival, amb un balanç econòmic xifrat en uns 33.000 euros de despeses, als que s’hauria de restar els més de 12.000 euros d’ingressos per entrades i una aportació de 7.000 euros de l’Institut Valencià de la Música.

Vicent Gregori, regidor de Cultura, ha assenyalat que “amb unes despeses mínimes, hem aconseguit que moltes persones hagen pogut gaudir d’uns concerts magnífics”.  Així mateix va afirmar que “el Polisònic és una excel·lent oferta cultural per a la ciutat, que serveix de complement ideal a tota l’activitat lúdica i d’oci que este estiu ha programat l’Ajuntament a la nostra platja”.

El departament de Cultura ha valorat també molt positivament la col·laboració establerta amb els bars i restaurants de la ruta Destapa’t, amb una singular combinació de cultura i gastronomia, i que ha estat molt ben acceptada pel públic, la qual cosa ajuda a consolidar el Polisònic com un festival únic i original a tota la Comunitat Valenciana.

6.000 personas asisten a los conciertos del Polisònic


Gandia, 22 de agosto. Con un jardín de la Casa de la Cultura abarrotado de público, el pasado viernes 19 de agosto, finalizó una nueva edición del Polisònic, con el espectacular concierto que realizó el grupo angloamericano The Jive Aces. Han sido ocho actuaciones las que han tenido lugar este año en el festival de música internacional de Gandia, con grupos mayoritariamente extranjeros, procedentes de países como Cuba, Estados Unidos, Italia, Inglaterra y Francia, así como tres formaciones españolas.

Esta edición del Polisònic ha sido todo un éxito en cuanto a afluencia de público. Se ha dado la circunstancia de que en los cinco conciertos de pago, se acabaron todas las entradas. Así mismo, en los conciertos gratuitos, el lleno fue también absoluto. Los números aportados por la organización muestran un total de casi 6.000 asistentes al festival, con un balance económico cifrado en unos 33.000 euros de gastos, a los que se tendría que restar los más de 12.000 euros de ingresos por entradas y una aportación de 7.000 euros del Instituto Valenciano de la Música.
 
Vicent Gregori, concejal de Cultura, ha señalado que “con unos gastos mínimos, hemos conseguido que muchas personas hayan podido disfrutar de unos conciertos magníficos”. Así mismo ha afirmado que “el Polisònic es una excelente oferta cultural para la ciudad, que sirve de complemento ideal a toda la actividad lúdica y de ocio que este verano ha programado el Ayuntamiento en nuestra playa”. 


El departamento de Cultura ha valorado, también, muy positivamente la colaboración establecida con los bares y restaurantes de la ruta Destapa’t, con una singular combinación de cultura y gastronomía, y que ha sido muy bien aceptada por el público, lo cual ayuda a consolidar el Polisònic como un festival único y original en toda la Comunidad Valenciana.
 


----------------------------------------------------------------------------------
The Jive Aces tanca el Polisònic

Gandia, 19 d'agost.
L'actuació hui de la banda britànica The Jive Aces posa el punt i final a la XXIII edició del festival de música internacional de Gandia, Polisònic, que ha estat marcada per la gran afluència de públic i la diversitat de gèneres. El concert començarà a les 22.30 h al jardí de la Casa de la Cultura Marquès González de Quirós.


 The Jive Aces està considerada una de les millors formacions de jive&swing del Regne Unit. Junts des de fa més d'una dècada, han actuat en teatres, esdeveniments i festivals de més de 30 països. Són reconeguts per la força de la seua música jive (que uneix el swing amb el rock’n roll) i el seu espectacular show. A més han actuat junt a molts dels grans com John Travolta, Status Quo, Isaac Hayes, Van Morrison, Count Basie Orchestra, Keely Smith, Priscilla Presley, Greco Buddy, Allie Kristie, Kenny Ball, Chuck Berry, Christie Tony o Lee Evans, per nomenar a alguns.


Al seu repertori destaquen els arreglaments amb tocs de swing, jive, R&B clàssic, etc. de cançons de grans mestres com Louis Primera, Cab Calloway, Bobby Darin, Louis Amstrong, Big Joe Turner i Sammy Davis Jr, junt a una excel·lent selecció dels seus temes originals d'entre els seus sis àlbums.
The Jives Aces van rebre en 2006 el prestigiós premi internacional City of Derry i en 2008 un menció especial del Variety Club de Gran Bretanya per la seua contribució a l'entreteniment.
Amb el jive&swing es dóna per finalitzat el Polisònic 2011 on s'ha gaudit de la música country, el tango, els ritmes cubans, la música tradicional dels Pirineus, el flamenc, el blues, el rock i el jazz.
Les entrades al concert de The Jive Aces, per a demà divendres 19 d'agost, tenen un preu de cinc euros i es poden adquirir en Servicam o la taquilla de la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós d'11 a 14 i de 18 a 20 h i una hora abans del concert.
A més, demà també es podrà gaudir de l'oferta de tapa i beguda a dos euros, que els bars i restaurants de la ruta Destapa’t han volgut oferir també els dies de concert del Polisònic.


The Jives Aces cierra el Polisònic


Gandia, 19 de agosto. La actuación hoy de la banda británica The Jive Aces pone el punto y final a la XXIII edición del festival de música internacional de Gandia, Polisònic, que ha estado marcada por la gran afluencia de público y la diversidad de géneros. El concierto comenzará a las 22.30 h en el jardín de la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós.

The Jive Aces está considerada una de las mejores formaciones de jive&swing del Reino Unido. Juntos desde hace más de una década, an actuado en teatros, eventos y festivales de más de 30 países. Son reconocidos por la fuerza de su música jive (que une el swing con el rock’n roll) y su espectacular show. Además, han actuado junto a muchos de los grandes como John Travolta, Status Quo, Isaac Hayes, Van Morrison, Count Basie Orchestra, Keely Smith, Priscilla Presley, Greco Buddy, Allie Kristie, Kenny Ball, Chuck Berry, Christie Tony o Lee Evans, por nombrar solo a algunos.En su repertorio destacan los arreglos con toques de swing, jive, R&B clásico, etc. de canciones de grandes maestros como Louis Prima, Cab Calloway, Bobby Darin, Louis Amstrong, Big Joe Turner y Sammy Davis Jr, junto a una excelente selección de sus temas originales de entre sus seis álbumes.
The Jives Aces recibieron en 2006 el prestigio premio internacional City of Derry y en 2008 una mención especial del Variety Club de Gran Bretaña por su contribución al entretenimiento.
Con el jive & swing se da por finalizado el Polisònic 2011 donde se ha disfrutado de la música country, el tango, los ritmos cubanos, la música tradicional de los Pirineos, el flamenco, el blues, el rock y el jazz.
Las entradas al concierto de The Jive Aces, para mañana viernes 19 de agosto, se pueden adquirir en Servicam o la taquilla de la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós de 11 a 14 y de 18 a 20 h y una hora antes del concierto. El precio es de cinco euros.
Además, mañana también se podrá disfrutar de la oferta de tapa y bebida a dos euros, que los bares y restaurantes de la ruta Destapa’t han querido ofrecer también los días de concierto del Polisònic.


----------------------------------------------------------------------------------


Andreu Martínez presenta el seu disc Colors al PolisònicGandia, 17 d'agost. La XXIII edició del festival de música internacional de Gandia, Polisònic, arriba a la seua recta final després d'aconseguir una gran afluència de públic. En el que portem de festival més de 4.000 persones han assistit als concerts celebrats al jardí de la Casa de la Cultura, esgotant totes les entrades posades a la venda. Els concerts d'Andreu Martínez Band, demà dijous a partir de les 22.30 h i The Jives Aces, divendres, posen el punt i final a una edició que ha complit amb les expectatives.
El cantant i guitarrista Andreu Martínez és un dels músics més eclèctics i carismàtics del panorama musical català. Toca la guitarra des dels 12 anys i als 22 va acabar els estudis musicals en L’Aula (Conservatori de Música Moderna i Jazz del Liceu de Catalunya). Als 23 anys va marxar a Nova York per ampliar els seus coneixements musicals.
Amb aquesta formació, ha aconseguit un estil versàtil capaç d'enllaçar riffs i frasejos típics del blues, passant per la improvisació del jazz, punts contundents del rock, el groove del funk o melodies pegaloses del pop. A la seua qualitat musical s'uneixen les lletres dels seus temes: un recull de reflexions, històries quotidianes i impressions que canta amb veu sentida i segueix amb el so de vegades afilat, tendre unes altres, de la seua guitarra.
Andreu Martínez Band presentarà demà a Gandia el seu treball Colors. Tot flueix amb soltesa a aquest disc insòlit en una ciutat, Barcelona, i en un conjunt d'escenes: les del jazz, el pop-rock i el blues, poc acostumades a reinventar-se de forma conjunta, com fa magistralment Andreu Martínez.
A més de la seua àmplia discografia, ja que compta amb cinc discos al mercat, Andreu Martínez ha col·laborat amb David Riberas en Moonstation; la reedició de Camarón: La leyenda del tiempo a càrrec de Juan Gómez “Chicuelo” i ha acompanyat a Yolanda Yone. A més, realitza masterclass sobre tècnica de guitarra, trucs d'improvisació, escales de blues, guitarra-veu, etc.
El concert que començarà a les 22.30 h és gratuït.
The Jive Aces
La banda britànica The Jive Aces tancarà el divendres 19 d'agost aquesta edició del Polisònic que ha suposat tot un èxit quant a afluència de públic es refereix. The Jive Aces són els reis del jive&swing al Regne Unit. Amb una posada en escena espectacular, presenten un show salvatge i de gran energia. Han actuat a escenaris com la inauguració dels Jocs Olímpics d'Atlanta, el Royal Albert Hall de Londres o Hollywood Palladium. A més, han actuat junt a Status Quo, Van Morrison o John Travolta, entre altres.
L'entrada al concert té un preu de cinc euros i es pot adquirir a Servicam o la taquilla de la Casa de la Cultura Marquès González de Quirós d'11 a 14 h i de 18 a 20 h i una hora abans del concert.


Ruta Destapa’t&Polisònic
Un bon acolliment ha tingut també la iniciativa dels restaurants i bars de Gandia que formen la ruta Destapa’t d'ampliar la seua oferta de tapa més beguda a dos euros als dies de concert. Així en aquests dos últims dies de festival els assistents a aquest festival tenen l'oportunitat de degustar les tapes elaborades pels cuiners de la zona.
zona.
Andreu Martínez presenta su disco Colors en el Polisònic

Gandia, 17 de agosto.
La XXIII edición del festival de música internacional de Gandia, Polisònic, llega a su recta final tras conseguir una gran afluencia de público. En lo que llevamos de festival más de 4.000 personas han asistido a los conciertos celebrados en el jardín de la Casa de la Cultura, agotando todas las entradas puestas a la venta. Los conciertos de Andreu Martínez Band, mañana jueves a partir de las 22.30 h y The Jives Aces el viernes, ponen el punto y final a una edición que ha cumplido con las expectativas.


El cantante y guitarrista Andreu Martínez es uno de los músicos más eclécticos y carismáticos del panorama musical catalán. Toca la guitarra desde los 12 años y a los 22 terminó los estudios musicales en L’Aula (Conservatorio de Música Moderna y Jazz del Liceo de Cataluña). A los 23 años marchó a Nueva York para ampliar sus conocimientos musicales.
Con esta formación, ha conseguido un estilo versátil capaz de enlazar riffs y fraseos típicos del blues, pasando por la improvisación del jazz, puntos contundentes del rock, el groove del funk o melodías pegajosas del pop. A su calidad musical se unen las letras de sus temas: un compendio de reflexiones, historias cotidianas e impresiones que canta con voz sentida y sigue con el sonido a veces afilado, tierno otras, de su guitarra.
Andreu Martínez Band presentará mañana en Gandia su trabajo Colors. Todo fluye con soltura en este disco insólito en una ciudad, Barcelona, y en un conjunto de escenas: las del jazz, el pop-rock y el blues, poco acostumbradas a reinventarse de forma conjunta, como hace magistralmente Andreu Martínez.
Además de su amplia discografía, ya que cuenta con cinco discos en el mercado, Andreu Martínez ha colaborado con David Riberas en Moonstation; la reedición de Camarón: La leyenda del tiempo a cargo de Juan Gómez “Chicuelo” y ha acompañado a Yolanda Yone. Además, realiza masterclass sobre técnica de guitarra, trucos de improvisación, escalas de blues, guitarra-voz, etc.
El concierto que dará comienzo a las 22.30 h es gratuito.
The Jive Aces
La banda británica The Jive Aces echará el viernes 19 de agosto el cierre a esta edición del Polisònic que ha supuesto todo un éxito en cuanto a afluencia de público se refiere. The Jive Aces son los reyes del jive&swing en el Reino Unido. Con una puesta en escena espectacular, presentan un show salvaje y de gran energía. Han actuado en escenarios como la inauguración de los Juegos Olímpicos de Atlanta, el Royal Albert Hall de Londres o el Hollywood Palladium. Además, han actuado junto a Status Quo, Van Morrison o John Travolta, entre otros.
La entrada al concierto tiene un precio de cinco euros y se puede adquirir en Servicam o en la taquilla de la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós de 11 a 14 h y de 18 a 20 h y una hora antes del concierto.
Ruta Destapa't&Polisònic
Una buena acogida ha tenido también la iniciativa de los restaurantes y bares de Gandia que forman la ruta Destapa’t de ampliar su oferta de tapa más bebida a dos euros a los días de concierto. Así en estos dos últimos días de festival los gandienses y asistentes a este festival tienen la oportunidad de degustar las tapas elaboradas por los cocineros de la zona.

Ruta Destapa’t&Polisònic


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-

Dos de los mejores bluesmen británicos actuaron el sábado en el Polisònic

Gandia, 16 de agosto. La segunda semana del festival de música internacional de Gandia, Polisònic, se cerró a ritmo de blues. Sons of the Delta trajo el sábado mañana a la Casa de Cultura Marqués de Quirós de Gandia, una atractiva unión del blues eléctrico con el acústico. El Polisònic cerrará sus puertas esta semana con las actuaciones el viernes 18 de agosto de Andreu Martínez Band y el sábado 19 de agosto de The Jives Aces.

Sons of the Delta nace de la mano de dos de los bluesmen más importantes del suroeste del Reino Unido, Cole Mark y Rick Edwards. Capaces de mezclar el blues eléctrico con el acústico, muchas veces en apariencia sin sentido, su repertorio incluye temas del blues tradicional con algunos originales. Aunque en su sonido se puede apreciar, también, las huellas de otros estilos de raíces americanas como el gospel, hillbilly, bluegrass, cajun o texmex.
Entre sus éxitos, cabe recordar su visita a Clarksdale, Mississippi, donde actuaron en varios clubes como el de Morgan Freeman, Ground Zero. Allí, grabaron algunos de sus trabajos en el estudio de Jimbo Mathus, Delta Recording, con la colaboración del Eric “Bassfingers” Lanier y Jeff Hayes además de legendarios bluesmen como Sam Carr y Pinetop Perkins. En 2006, actuaron en el prestigioso Emerging Artist del Arkansas Blues and Heritage Festival en Helena, (Arkansas).

Mark Cole es un apasionado vocalista que se atreve también con la armónica y acompaña a su compañero Rick Edwards con la guitarra rítmica. Ha compartido escenario con artistas de la talla de Dr. Fellgood, Roy Wood, Steve Gibbons, Alvin Lee, Chicken Shack y la leyenda del blues de Chicago, Eddie C. Campbell. Por su parte, Rick Edwards es un guitarrista todoterreno capaz de interpretar muchos estilos, aunque en Sons of the Delta, regresa a sus raíces más blueseísticas. Ha tocado con grandes guitarras del blues como Mississipi Fred McDowell, Arthur Big Boy Crudup, Boz Scaggs, Paul Lamb y Connie Lush. La formación la completan Adrian Deane con el bajo y Martín Fitzgibbon a la batería.

Datos de interésEl festival de música internacional de Gandia echará el cierre a su XIII edición con los conciertos el viernes 18 de Andreu Martínez Band y el sábado 19 de The Jives Aces. Andreu Martínez Band es una de las promesas del panorama musical español. Influenciado por BB King o Gary Moore, su estilo combina el blues eléctrico con el pop, el jazz y el rock progresivo de los 70. En el Polisònic presentará su último disco Colors.
The Jive Aces serán los encargados de poner el punto y final al Polisònic. Se trata de la banda número 1 del jive&swing del Reino Unido. Con una puesta en escena espectacular presentan un show salvaje y de gran energía. Han actuado en escenarios como la inauguración de los Juegos Olímpicos de Atlanta, el Royal Albert Hall de Londres o el Hollywood Palladium y han tocado con Status Quo, Van Marrison o John Travolta, entre otros.

Dos dels millors bluesmen britànics actuaren dissabte al Polisònic


Gandia, 16 d'agost. La segona setmana del festival de música internacional de Gandia, Polisònic, es va tancar a ritme de blues. Sons of the Delta portà dissabte a la Casa de Cultura Marquès de Quirós de Gandia, una atractiva unió del blues elèctric amb l'acústic. El Polisònic tancarà les seues portes aquesta setmana amb les actuacions divendres 18 d'agost d'Andreu Martínez Band i dissabte 19 d'agost de The Jives Aces.

Sons of the Delta naix de la mà de dos dels bluesmen més importants del sud-oest del Regne Unit, Cole Mark i Rick Edwards. Capaços de barrejar el blues elèctric amb l'acústic, moltes vegades en aparença sense sentit, el seu repertori inclou temes del blues tradicional amb alguns originals. Encara que en el seu so es pot apreciar, també, les petjades d'altres estils d'arrels americanes com el gospel, hillbilly, bluegrass, cajun o texmex.

Mark Cole és un apassionat vocalista que s'atreveix també amb l'harmònica i acompanya al seu company Rick Edwards amb la guitarra rítmica. Ha compartit escenari amb artistes de la talla de Dr. Fellgood, Roy Wood, Steve Gibbons, Alvin Lee, Chicken Shack i la llegenda del blues de Chicago, Eddie C. Campbell. D’altra banda, Rick Edwards és un guitarrista tot terreny capaç d'interpretar molts estils, encara que a Sons of the Delta, torna a les seues arrels més blueseístiques. Ha tocat amb grans guitarres del blues com Mississipi Fred McDowell, Arthur Big Boy Crudup, Boz Scaggs, Paul Lamb i Connie Lush. La formació la completen Adrian Deane amb el baix i Martín Fitzgibbon a la bateria.


Entre els seus èxits, cal recordar la seua visita a Clarksdale, Mississippi, on van actuar en diversos clubs com el de Morgan Freeman, Ground Zero. Allí, van gravar alguns dels seus treballs en l'estudi de Jimbo Mathus, Delta Recording, amb la col·laboració de Eric “Bassfingers” Lanier i Jeff Hayes a més de llegendaris bluesmen com Sam Carr i Pinetop Perkins. En 2006, van actuar al prestigiós Emerging Artist de l'Arkansas Blues and Heritage Festival en Helena, (Arkansas).
Dades d'interèsEl festival de música internacional de Gandia tancarà la seua XIII edició amb els concerts divendres 18 d'Andreu Martínez Band i dissabte 19 de The Jives Aces. Andreu Martínez Band és una de les promeses del panorama musical espanyol. Influenciat per BB King o Gary Moore, el seu estil combina el blues elèctric amb el pop, el jazz i el rock progressiu dels 70. Al Polisònic presentarà el seu últim disc Colors.

The Jive Aces seran els encarregats de posar el punt i final al Polisònic. Es tracta de la banda número 1 del jive&swing del Regne Unit. Amb una posada en escena espectacular presenten un show salvatge i de gran energia. Han actuat a escenaris com la inauguració dels Jocs Olímpics d'Atlanta, el Royal Albert Hall de Londres o Hollywood Palladium i han tocat amb Status Quo, Van Marrison o John Travolta, entre altres.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F Collective dóna el toc flamenc al PolisònicGandia, 11 d’agost. El festival de música internacional de Gandia, Polisònic, arriba demà divendres 12 d’agost a l'equador de la seua XXIII edició de la mà de F Collective. El flamenc no podia faltar a aquesta festa musical que fins al 19 d'agost acollirà la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós. El concert dissabte del grup de blues americà Sons of the Delta, tancarà la segona setmana de festival.

F Collective naix a les riberes de dos rius emblemàtics, Llobregat i Besos, i com ells representa els valors d'acolliment i diversitat cultural de la ciutat de Barcelona. F Collective és un lloc de trobada musical, creat per músics dels voltants de Barcelona amb àmplia experiència professional. Músics que han dipositat la seua experiència a un bon nombre de peces originals i estàndards hui en dia emblemàtiques de la música popular. De fet, han treballat amb artistes i formacions de la talla d'Antonio Orozco, Presuntos Implicados, Duquende, Manolo García, Miguel Poveda, Cristina Hoyos, Antonio Canales, Ojos de Brujo o Mayte Martín, entre altres.

Ara l'objectiu dels membres de F Collective és apropar el flamenc als aficionats de la música en general i oferir la possibilitat d'escoltar en clau flamenca, grans composicions de diferents estils. Així presenta un repertori de temes propis i versions de clàssics de la música moderna, revestits d'aires flamencs. Un recull d'experiències musicals consolidades al llarg de les particulars carreres musicals dels membres del col·lectiu. Pop, jazz, flamenc, soul, cançons pensades per a fer gaudir l'oient i a l'escenari.

F Collective forma part de l’Associació Cultural per la formació i el coneixement intercultural musical Cultura F, de Sant Boi de Llobregat, dedicada a la formació i coneixements culturals amb ofertes de master class, seminaris, trobades musicals, etc. A l'actualitat F Collective està format per Sergio Ramós, a la bateria i percussió; Toni Moñiz, amb el baix i la percussió; Nando Picó amb el saxo; Jordi Franco com a baix elèctric; Juan Ramón Caro, guitarra; la veu de Mónica Samit i el “cantaor” Antonio Andújar Mantecao.

Dades d'interès
El festival de música Polisònic continuarà dissabte amb l'actuació de Sons of the Delta, grup que interpreta un blues amb una combinació electro-acústica del que era la música pròpia de les tavernes i carrers dels pobles del delta del Mississipi, amb alguns tocs d'estils musicals d'altres regions del sud dels Estats Units. La banda està liderada per Mark Cole i Rick Edwards, dos dels més importants bluesmen britànics, els quals han tocat amb figures llegendàries com Pinetop Perkins, Alvin Lee o Eddie Campbell.

Les entrades als concerts de F Collective i Sons of the Delta tenen un preu de cinc euros i es poden adquirir a Servicam o la taquilla de la Casa de la Cultura de dilluns a dissabte, en horari d'11 a 14 h i de 18 a 20 h i des d'una hora abans de cada concert. Els concerts començaran sempre a les 22.30 h i l’aforament és limitat.

Els concerts d'Andreu Martín Band el 18 d'agost i The Jives Aces, el 19 d'agost, donaran per finalitzada aquesta edició del Polisònic.

Ruta Destapa’t amb el Polisònic
Enguany el Polisònic ofereix un atractiu afegit, la ruta Destapa’t que ofereixen alguns bars i restaurants del casc antic de Gandia. Els dies de concert a partir de les 20 h, els establiments associats ofereixen l'oportunitat de degustar exquisides tapes amb la promoció de tapes més cervesa o copa de vi, a dos euros.
F Collective da el toque flamenco al Polisònic


Gandia, 12 de agosto. El festival de música internacional de Gandia, Polisònic, llega hoy viernes 12 de agosto al ecuador de su XXIII edición de la mano de F Collective. El flamenco no podía faltar en esta fiesta musical que hasta el 19 de agosto acogerá la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós. El concierto el sábado del grupo de blues americano Sons of the Delta, cerrará la segunda semana de festival.

F Collective nace en las riberas de dos ríos emblemáticos del Barcelonés, el Llobregat y el Besos, y como ellos, representa los valores de acogida y diversidad cultural de la ciudad de Barcelona. F Collective es un lugar de encuentro musical, creado por músicos de los alrededores de Barcelona con amplia experiencia profesional. Músicos que han depositado su experiencia en un buen número de piezas originales y estándares hoy en día emblemáticas de la música popular. De hecho, han trabajado con artistas y formaciones de la talla de Antonio Orozco, Presuntos Implicados, Duquende, Manolo García, Miguel Poveda, Cristina Hoyos, Antonio Canales, Ojos de Brujo o Mayte Martín, entre otros.

Ahora el objetivo de los miembros de F Collective es acercar el flamenco a los aficionados de la música en general y ofrecer la posibilidad de escuchar en clave flamenca, grandes composiciones de diferentes estilos. Así presenta un repertorio de temas propios y versiones de clásicos de la música moderna, revestidos de aires flamencos. Un recopilatorio de experiencias musicales consolidadas a lo largo de las particulares carreras musicales de los miembros del colectivo. Pop, jazz, flamenco, soul, canciones pensadas para hacer disfrutar al oyente y en el escenario.

F Collective forma parte de la Associació Cultural per la formació i el coneixement intercultural musical Cultura F, de Sant Boi de Llobregat, dedicada a la formación y conocimientos cultural con ofertas de master class, seminarios, encuentros musicales, etc. En la actualidad F Collective está formado por Sergio Ramós, en la batería y percusión; Toni Moñiz, en el bajo y la percusión; Nando Picó con el saxo; Jordi Franco como bajo eléctrico; Juan Ramón Caro, guitarra; la voz de Mónica Samit y el “cantaor” Antonio Andújar Mantecao.

Datos de interés
El festival de música Polisònic continuará el sábado con la actuación de Sons of the Delta, grupo que interpreta un blues con una combinación electro-acústica de lo que era la música propia de las tabernas y calles de los pueblos del delta del Mississipi, con algunos toques de estilos musicales de otras regiones del sur de los Estados Unidos. La banda está liderada por Mark Cole y Rick Edwards, dos de los más importantes bluesmen británicos, los cuales han tocado con figuras legendarias como Pinetop Perkins, Alvin Lee o Eddie Campbell.

Las entradas a los conciertos de F Collective y Sons of the Delta tienen un precio de cinco euros y se pueden adquirir en Servicam o en la taquilla de la Casa de la Cultura de lunes a sábado, en horario de 11 a 14 h y de 18 a 20 h y desde una hora antes de cada concierto.

Los conciertos de Andreu Martín Band el 18 de agosto y The Jives Aces, el 19 de agosto, darán por finalizada esta edición del Polisònic.

Ruta Destapa't y PolisònicEste año el Polisònic ofrece un atractivo añadido, la ruta Destapa’t que ofrecen algunos bares y restaurantes del casco antiguo de Gandia. Los días de concierto a partir de las 20 h, los establecimientos asociados ofrecen la oportunidad de degustar exquisitas tapas con la promoción de tapas más cerveza o copa de vino, a dos euros.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


La música de los Pirineos de Xarnege abre la segunda semana del Polisònic
 
Gandia, 10 d’agost. Després de l'èxit dels primers concerts del Polisònic, el festival continuarà hui dijous 11 d’agost amb l'actuació gratuïta, a partir de les 22.30 h en la Casa de la Cultura Marquès González de Quirós, de Xarnege. Una formació que ens farà viatjar fins als ancestrals ritmes de l'antiga Gascunya, ducat que abastava terres de França i el País Basc. El divendres 12 d'agost serà el torn del flamenc de F Collective i el dissabte 13 d'agost del blues americà amb Sons of the Delta.

Xarnege naix amb la intenció de recuperar el folklore de l'antiga Gascunya, d'origen medieval. De fet, alguns dels seus instruments són típics de l’Edat Mitjana o Renaixement com: la viola de roda, instrument de corda fregada amb teclat nascut a l'Edat Mitjana; el tamborí, un tipus de saltiri molt estès al Renaixement o l’albokari, instrument de vent que encara s'utilitza a Biscaia i Guipúscoa, realitzat amb banya. Alguns d'ells, fins i tot, han sigut confeccionats pel luthier del grup, Joan Baudoin.

El seu repertori es basa principalment en temes tradicionals de la unió d'aquestes dues cultures la basca i la gascona. Branlos, gavotas, jauziak, segidas, polkas, rondeus, mutxikoak, valsos, rics en timbres arcaics i difícils de catalogar, per dansar i cantar com ho feien els ancestres. 

Xarnege o sharnègo és una paraula gascona que identifica la unió d'aquests dos pobles fronterers entre Gascunya (Sud de França) i el País Basc. Així, la música que interpreten té influències dels dos costats del Pirineu Occidental, utilitzant instruments autòctons i combinant melodies de la tradició amb sons i ritmes actuals, però amb el respecte als orígens d'una música bella, i alhora, desconeguda pel gran públic.

Èxit de la primera setmana del Festival
El festival de música internacional de Gandia ha començat amb bon peu, les actuacions de la passada setmana van registrar pràcticament un ple absolut. Així el concert gratuït de Barcelona Bluegrass Band va ser vist per 850 persones, moltes de les quals van haver de romandre dempeus ja que el jardí de la Casa de la Cultura té una capacitat de 600 seients. Al concert del divendres 5 d'agost d'I Contramilonga van assistir 580 persones, i el dissabte amb Septeto Santiaguero es van esgotar les entrades amb 600 assistents.
 
Aquesta setmana s'espera repetir aquest èxit amb el concert gratuït hui de Xarnege i els de pagament divendres i dissabte de F Collective i Sons of the Delta, respectivament. F Collective, que actuarà divendres, està format per músics professionals procedents de grups i acompanyament d'artistes com Ojos de Brujo, Antonio Canales o Manolo García. La seua intenció és revisar temes clàssics de la música moderna i passar-los pel filtre del flamenc.

I els amants del blues no es poden perdre el concert del dissabte de Sons of the Delta, liderada per dos dels millors bluesmen britànics, Marck Cole i Rick Edwards, que han arribat a tocar amb figures llegendàries com Pinetop Perkins, Alvin Lee o Eddie Campbell.

Les entrades a aquests dos concerts tenen un preu de cinc euros i es poden adquirir a Servicam o la taquilla de la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós, que romandrà oberta de dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada concert. Les actuacions començaran sempre a les 22.30 h i tenen aforament limitat.


Ruta Destapa’t&Polisònic
Cal recordar, també, que els restaurants i bars que formen la ruta Destapa’t de Gandia han volgut mostrar el seu suport a aquest festival i han ampliat la seua promoció al Polisònic. Així, els dies de concert, de 20 a 22 h., el públic assistent tindrà també l'oportunitat de degustar les tapes d'aquesta ruta, amb la promoció de tapa i cervesa o copa de vi a dos euros. 

La música del Pirineus de Xarnege obri la segona setmana del PolisònicGandia, 10 d’agost. Després de l'èxit dels primers concerts del Polisònic, el festival continuarà hui dijous 11 d’agost amb l'actuació gratuïta, a partir de les 22.30 h en la Casa de la Cultura Marquès González de Quirós, de Xarnege. Una formació que ens farà viatjar fins als ancestrals ritmes de l'antiga Gascunya, ducat que abastava terres de França i el País Basc. El divendres 12 d'agost serà el torn del flamenc de F Collective i el dissabte 13 d'agost del blues americà amb Sons of the Delta.


Xarnege naix amb la intenció de recuperar el folklore de l'antiga Gascunya, d'origen medieval. De fet, alguns dels seus instruments són típics de l’Edat Mitjana o Renaixement com: la viola de roda, instrument de corda fregada amb teclat nascut a l'Edat Mitjana; el tamborí, un tipus de saltiri molt estès al Renaixement o l’albokari, instrument de vent que encara s'utilitza a Biscaia i Guipúscoa, realitzat amb banya. Alguns d'ells, fins i tot, han sigut confeccionats pel luthier del grup, Joan Baudoin.

El seu repertori es basa principalment en temes tradicionals de la unió d'aquestes dues cultures la basca i la gascona. Branlos, gavotas, jauziak, segidas, polkas, rondeus, mutxikoak, valsos, rics en timbres arcaics i difícils de catalogar, per dansar i cantar com ho feien els ancestres. 

Xarnege o sharnègo és una paraula gascona que identifica la unió d'aquests dos pobles fronterers entre Gascunya (Sud de França) i el País Basc. Així, la música que interpreten té influències dels dos costats del Pirineu Occidental, utilitzant instruments autòctons i combinant melodies de la tradició amb sons i ritmes actuals, però amb el respecte als orígens d'una música bella, i alhora, desconeguda pel gran públic.

Èxit de la primera setmana del Festival
El festival de música internacional de Gandia ha començat amb bon peu, les actuacions de la passada setmana van registrar pràcticament un ple absolut. Així el concert gratuït de Barcelona Bluegrass Band va ser vist per 850 persones, moltes de les quals van haver de romandre dempeus ja que el jardí de la Casa de la Cultura té una capacitat de 600 seients. Al concert del divendres 5 d'agost d'I Contramilonga van assistir 580 persones, i el dissabte amb Septeto Santiaguero es van esgotar les entrades amb 600 assistents.
 
Aquesta setmana s'espera repetir aquest èxit amb el concert gratuït hui de Xarnege i els de pagament divendres i dissabte de F Collective i Sons of the Delta, respectivament. F Collective, que actuarà divendres, està format per músics professionals procedents de grups i acompanyament d'artistes com Ojos de Brujo, Antonio Canales o Manolo García. La seua intenció és revisar temes clàssics de la música moderna i passar-los pel filtre del flamenc.

I els amants del blues no es poden perdre el concert del dissabte de Sons of the Delta, liderada per dos dels millors bluesmen britànics, Marck Cole i Rick Edwards, que han arribat a tocar amb figures llegendàries com Pinetop Perkins, Alvin Lee o Eddie Campbell.

Les entrades a aquests dos concerts tenen un preu de cinc euros i es poden adquirir a Servicam o la taquilla de la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós, que romandrà oberta de dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada concert. Les actuacions començaran sempre a les 22.30 h i tenen aforament limitat.

Ruta Destapa’t&Polisònic
Cal recordar, també, que els restaurants i bars que formen la ruta Destapa’t de Gandia han volgut mostrar el seu suport a aquest festival i han ampliat la seua promoció al Polisònic. Així, els dies de concert, de 20 a 22 h., el públic assistent tindrà també l'oportunitat de degustar les tapes d'aquesta ruta, amb la promoció de tapa i cervesa o copa de vi a dos euros. 

----------------------------------------------------------------------------------

Els ritmes cubans tanquen la primera setmana del Polisònic

El festival de música internacional de Gandia, Polisònic, ha començat amb força. Després del bluegrass i el tango, arribaren el passat dissabte 5 d'agost els ritmes cubans amb Septeto Santiaguero, una de les formacions més importants de la música cubana a l'actualitat. 

Si hi ha una formació musical representativa hui en dia de la música cubana, aquesta és Septeto Santiaguero, i amb el seu directe ho demostren per tot el món. Amb tres cantants solistes llueixen espectaculars recursos vocals a cada concert. A més, la majoria dels membres del grup componen música, així que gran part del seu repertori es compon de material propi. Especialment amb els alegres ritmes de la “guaracha” i els “montunos”, irresistibles al ball.


Al seu repertori, fan un viatge per la música cubana, especialment la tradicional, amb versions personals de grans mestres com Miguel Matamoros i Ñico Saquito o altres més contemporanis com els propis membres de la formació. “Son”, “guaracha”, “changüí”, “nengón”, “bolero” i “bolero-son” conformen la base de gèneres a les seues actuacions.

Septeto Santiaguero després de 15 anys de gires per Europa i Amèrica s’han convertit en els grans mestres del “son”. Així ho han demostrat amb el seu últim treball Oye mi son santiaguero que compta amb la col·laboració de Reinaldo Creagh a Flor de Ausencia i de Ricardo Ortiz a Oye mi tono. El seu videoclip Esa niña qué cintura, ha estat nominat als premis Lucas 2010 de Cuba.

Actualment, Septeto Santiaguero està format per Fernando Dewar, com a director; Rudens Matos, guitarra i veu; Ismael Borges, percussió menor i veu; Inocencio Heredia; percussió menor i veu; Eddy Lobaina, trompeta; Alberto Castellanos; percussió i Darion Robert, contrabaix.

Dades d'interès
Les entrades al concert tenen un preu de cinc euros. Es poden adquirir a Servicam o a la taquilla de la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós, que romandrà oberta de dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada concert. Les actuacions començaran sempre a les 22.30 h. i l'aforament és limitat.

Ruta Destapa’t&Polisònic
Cal recordar també que els restaurants i bars que formen la ruta Destapa’t de Gandia han volgut mostrar el seu suport a aquest festival i han ampliat la seua promoció al Polisònic. Així, els dies de concert, de 20 a 22 h., el públic assistent tindrà també l'oportunitat de degustar les tapes d'aquesta ruta, amb la promoció de tapa i cervesa o copa de vi, a dos euros.

El Polisònic continuarà la setmana que ve amb les actuacions de Xarnegue, amb música tradicional dels Pirineus, l’11 d’agost; el flamenc de F Collective, el 12 d’agost i el millor blues americà amb Sons of the Delta, el 13 d’agost.


Los ritmos cubanos cierran la primera semana del Polisònic

El festival de música internacional de Gandia, Polisònic ha empezado con fuerza. Después del bluegrass y el tango, llegaron el pasado sábado 6 de agosto los ritmos cubanos con Septeto Santiaguero, una de las formaciones más importantes de la música cubana en la actualidad. Si hay una formación musical representativa, hoy en día, de la música cubana, esta es Septeto Santiaguero y con su directo lo demuestran por todo el mundo. Con tres cantantes solistas lucen espectaculares recursos vocales en cada concierto. Además, la mayoría de los miembros del grupo componen música, así que gran parte de su repertorio se compone de material propio. Especialmente con los alegres ritmos de la guaracha y los montunos, irresistibles al baile.

En su repertorio, hacen un viaje por la música cubana, especialmente la tradicional, con versiones personales de grandes maestros como Miguel Matamoros y Ñico Saquito, u otros más contemporáneos como los propios miembros de la formación. Son, guaracha, changüí, nengón, bolero y bolero-son conforman la base de géneros en sus actuaciones.

Septeto Santiaguero después de 15 años de giras por Europa y América se han convertido en los grandes maestros del son. Así lo han demostrado con su último trabajo Oye mi son santiaguero que cuenta con la colaboración de Reinaldo Creagh en Flor de Ausencia y de Ricardo Ortiz en Oye mi tono. Su vídeoclip Esa niña qué cintura, ha sido nominado a los premios Lucas 2010 de Cuba.

Actualmente, Septeto Santiaguero está formado por Fernando Dewar, como director; Rudens Matos, guitarra y voz; Ismael Borges, percusión menor y voz; Inocencio Heredia; percusión menor y voz; Eddy Lobaina, trompeta; Alberto Castellanos; percusión y Darion Robert, contrabajo.

Datos de interés
Las entradas a los conciertos tienen un precio de cinco euros. Se pueden adquirir en Servicam o en la taquilla de la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós, que permanecerá abierta de lunes a sábado de 11 a 14 h y de 18 a 20 h y una hora antes de cada concierto. Las actuaciones empezarán siempre a las 22.30 h. y el aforo es limitado.

Ruta Destapa’t&Polisònic
Hay que recordar también que los restaurantes y bares que forman la ruta Destapa’t de Gandia han querido mostrar su apoyo a este festival y han ampliado su promoción al Polisònic. Así, los días de concierto, de 20 a 22 h., el público asistente tendrá también la oportunidad de degustar las tapas de esta ruta, con la promoción de tapa y cerveza o copa de vino, a dos euros.

El Polisònic continuará la semana que viene con las actuaciones de Xarnegue, con música tradicional de los Pirineos, el 11 de agosto; el flamenco de F Collective, el 12 de agosto y el mejor blues americano con Sons of the Delta, el 13 de agosto.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
El tango de Piazzolla arriba al Polisònic de la mà de I Contramilonga


Gandia, 5 d’agost. Després de l'éxit del concert d’obertura de Barcelona Bluegrass Band, el festival internacional de música de Gandia, Polisònic, té una nova cita hui divendres 5 d'agost a partir de les 22.30 h a la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós. Concretament, amb el llanguiment i elegància del tango que tan exquisitament ens porten els italians I Contramilonga. L'actuació dissabte del Septeto Santiaguero de Cuba tancarà aquesta primera setmana de festival.

Concretament, aquest grup de músics professionals, I Contramilonga, s'ha especialitzat en la interpretació, tant musical com a coreogràfica, de la meravellosa música del bandoneonista i compositor argentí Astor Piazzolla. 

Una selecció dels títols més representatius d’Astor Piazzolla donen vida a la passió i nostàlgia evocada pel tango. A les seues lletres, al somni d'una vida millor, la nostàlgia de la seua pàtria, la tristesa d'una vida lluny dels seus sers estimats i a l'esperança de molts que van emigrar a Argentina, s'uneixen moments d'alegria i passió a les tavernes i bordells de Buenos Aires. 

Meravellosa música, interpretada i adaptada pel director artístic Fabio Fúria, junt al pianista Marcello Melis, el violinista Joaquín Palomares i el contrabaix Francesco Sergi, als quals s'uneix el ball i coreografia de la famosa parella de tango argentina Eloy Souto i Laura Elizondo. Mitjançant aquesta fusió, el grup I Contramilonga aconsegueix fascinar i enlluernar el públic assistent a cadascuna de les seues actuacions, tant a Europa com a Amèrica del Sud. 

A més del seu sentit homenatge a Astor Piazzolla amb la interpretació de temes tan emblemàtics com Michelangelo 70; Verano Porteno; Milonga del Ángel; Adiós Nonino o Tangata, als seus concerts I Contramilonga delecta al públic amb peces d'altres artistes com Julián Plaza, Horaci Isquen, Anselmo Aieta, Rosita Melo, Juan de Dios Filiberto o Matos Rodríguez, entre altres.

Septeto Santiaguero
El Polisònic continuarà dissabte amb l'actuació de Septeto Santiaguero, una formació de referència entre la música cubana. Procedent de Santiago de Cuba, demostra als seus directes una energia imparable, mitjançant un repertori amb els millors ritmes de la illa (guaracha, boleros, changüí, etc). Enguany, realitzen la seua 15a gira europea amb el seu últim treball Siente mi son santiaguero.

Dades d'interès
Les entrades als concerts de I Contramilonga i Septeto Santiaguero tenen un preu de cinc euros. Es poden adquirir a Servicam o a la taquilla de la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós, que romandrà oberta de dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada concert. Les actuacions començaran sempre a les 22.30 h. i l'aforament és limitat.

Ruta Destapa’t&Polisònic
Cal recordar també que els restaurants i bars que formen la ruta Destapa’t de Gandia han volgut mostrar el seu suport a aquest festival i han ampliat la seua promoció al Polisònic. Així, els dies de concert, de 20 a 22 h., el públic assistent tindrà també l'oportunitat de degustar les tapes d'aquesta ruta, amb la promoció de tapa i cervesa o copa de vi, a dos euros. 

El tango de Piazzolla llega al Polisònic de la mano de I Contramilonga


Gandia, 5 de agosto. Después del éxito de la actuación de apertura de Barcelona Bluegrass Band anoche, el festival internacional de música de Gandia, Polisònic, tiene una nueva cita hoy viernes 5 de agosto a partir de las 22.30 h en la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia. En esta ocasión con la languidez y elegancia del tango que tan exquisitamente nos traen los italianos I Contramilonga. La actuación el sábado del Septeto Santiaguero de Cuba cerrará esta primera semana de festival.Concretamente, este grupo de músicos profesionales, I Contramilonga, se ha especializado en la interpretación, tanto musical como coreográfica, de la maravillosa música del bandoneonista y compositor argentino Astor Piazzolla.

Una selección de los títulos más representativos de Astor Piazzolla dan vida a la pasión y nostalgia evocada por el tango. En sus letras, al sueño de una vida mejor, la nostalgia de su patria, la tristeza de una vida lejos de sus seres queridos y a la esperanza de muchos que emigraron a Argentina, se  unen  momentos de alegría y pasión en las tabernas y burdeles de Buenos Aires.

Maravillosa música interpretada y adaptada por el director artístico Fabio Furia, junto al pianista Marcello Melis, el violinista Joaquín Palomares y el contrabajista Francesco Sergi, a los que se une el baile y coreografía de la famosa pareja de tango argentina Eloy Souto y Laura Elizondo. A través de dicha fusión, el grupo I Contramilonga consigue fascinar y encandilar al público asistente en cada una de sus actuaciones, tanto en Europa como en América del Sur.

Además de su sentido homenaje a Astor Piazzolla con la interpretación de temas tan emblemáticos como Michelangelo 70; Verano Porteno; Milonga del Ángel; Adiós Nonino o Tangata, en sus conciertos I Contramilonga deleita al público con piezas de otros artistas como Julián Plaza, Horacio Salgan, Anselmo Aieta, Rosita Melo, Juan de Dios Filiberto o Matos Rodríguez, entre otros.
Septeto Santiaguero
El Polisònic continuará el sábado con la actuación del Septeto Santiaguero, una formación de referencia entre la música cubana. Procedente de Santiago de Cuba, demuestra en sus directos una energía imparable, mediante un repertorio con los mejores ritmos de la isla (guaracha, boleros, changüí, etc). Este año, realizan su 15ª gira europea con su último trabajo Oye mi son santiaguero.

Datos de interésLas entradas a los conciertos de I Contramilonga y Septeto Santiaguero tienen un precio de cinco euros. Se pueden adquirir en Servicam o en la taquilla de la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós, que permanecerá abierta de lunes a sábado de 11 a 14 h y de 18 a 20 h y una hora antes de cada concierto. Las actuaciones comenzarán siempre a las 22.30 h. El aforo es limitado.


Ruta Destapa’t&Polisònic

Cabe recordar, también, que los restaurantes y bares que forman la ruta Destapa’t de Gandia han querido mostrar su apoyo a este festival y han ampliado su promoción al Polisònic. Así, los días de concierto, de 20 a 22 h., el público asistente tendrá también la oportunidad de degustar las tapas de esta ruta, con la promoción de tapa y cerveza o copa de vino a dos euros. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La Casa de la Cultura acoge desde mañana una nueva edición del Polisònic Gandia, 3 de agosto. Barcelona Bluegrass Band será la encargada de comenzar, mañana jueves 4 de agosto a las 22.30 h en la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós, el festival de música internacional de Gandia, Polisònic. Las actuaciones continuarán viernes y sábado con I Contramilonga y Septeto Santiaguero. El Polisònic, finalizará el próximo 19 de agosto.


Barcelona Bluegrass Band destaca por su sonido acústico en estado puro con ingredientes de la música folk, irlandesa y del blues tradicional. BBB sorprende al público por sus instrumentos como por ejemplo el banjo o la armónica, una guitarra creativa, un violín virtuoso, un cajón singular y un contrabajo lleno de complicidad rítmica. Esta formación única en España ha triunfado en los mejores festivales del género en Irlanda, Reino Unido, Holanda o Francia.

Lluís Gómez, uno de los únicos músicos españoles especialista en el banjo; Joan Pau Cumellas, conocido internacionalmente por su habilidad con la armónica, Miguel Talavera, virtuoso de la técnica finguerpickin con la guitarra acústica; el violinista Oriol Saña, especialista en música moderna; la maestra de música Maribel Sánchez al contrabajo y el percusionista norteamericano Robbie K. Jones, forman la BBB. Todos ellos, especialistas en bluegrass, un estilo exigente con el dominio de los instrumentos que cautiva a los amantes de la música acústica en estado puro.


Su música está dedicada a la originaria a los montes Apalaches de los EEUU y que ellos enriquecen con el blues, country, jazz o la música celta. Además, de hacer homenaje a la música old time norteamericana, el grupo hace sus propias creaciones, dando un toque moderno y personal a esta música de raíz.


Después de la buena acogida internacional de su trabajo, Barcelona Bluegrass Band (2009), donde colaboraron Orial Saña, Robbie K. Jones, Ricky Araiza y Albert Bello, junto a artistas de Nashville como Tim Cartero o Alison Brown, presentan ahora Old time blues (2011). Un disco, donde el bluegrass se encuentra con el sonido clásico del blues y el jazz y donde, entre otros músicos como Valentín Moya, Albert Bello y Josep Traver, colabora uno de los iconos del banjo en los EEUU, Tony Trischka. Continuando con la línea de su primer trabajo, Lluís Gómez crea con su banjo, composiciones que se adaptan perfectamente con el sonido de la armónica de J. P. Cumellas, dando un toque singular a esta formación acústica. La Casa de la Cultura acull des de demà una nova edició del Polisònic

Gandia, 3 d’agost
.
 Barcelona Bluegrass Band serà l’encarregada d’encetar demà dijous 4 d’agost a les 22.30 h a la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós, el festival de música internacional de Gandia, Polisònic. Les actuacions continuaran divendres i dissabte amb I Contramilonga i Septeto Santiaguero. El Polisònic, finalitzarà el pròxim 19 d’agost.

 
Barcelona Bluegrass Band destaca pel seu so acústic en estat pur amb ingredients de la música folk, irlandesa i del blues tradicional. BBB sorprèn el públic pels seus instruments com ara el banjo o l’harmònica, una guitarra creativa, un violí virtuós, un caixó singular i un contrabaix ple de complicitat rítmica. Aquesta formació única a Espanya ha triomfat als millors festivals del gènere a Irlanda, Regne Unit, Holanda o França.

Lluís Gómez, un dels únics músics espanyols especialitzat al banjo; Joan Pau Cumellas, conegut internacionalment per la seua habilitat amb l’harmònica, Miguel Talavera, virtuós de la tècnica finguerpickin amb la guitarra acústica; el violinista Oriol Saña, especialitzat a música moderna; la mestra de música Maribel Sánchez al contrabaix i el percussionista nord-americà Robbie K. Jones, formen la BBB. Tots ells, especialitzats a bluegrass, un estil exigent amb el domini dels instruments que captiva els amants de la música acústica en estat pur.

La seua música està dedicada a l’originària als monts Apalaches dels EEUU i que ells enriqueixen amb el blues, country, jazz o la música celta. A més, de fer homenatge a la música old time nord-americana, el grup fa les seues pròpies creacions, donant un toc modern i personal a aquesta música d’arrel.

Després de la bona acollida internacional del seu treball, Barcelona Bluegrass Band (2009), on van col·laborar Orial Saña, Robbie K. Jones, Ricky Araiza i Albert Bello, junt a artistes de Nashville com Tim Carter o Alison Brown, presenten ara Old time blues (2011). Un disc, on el bluegrass es troba amb el so clàssic del blues i el jazz i on, entre altres músics com Valentín Moya, Albert Bello i Josep Traver, col·labora un dels icones del banjo als EEUU, Tony Trischka.  Continuant amb la línia del seu primer treball, Lluís Gómez crea amb el seu banjo, composicions que s’adapten perfectament amb el so de l’harmònica de J. P. Cumellas, donant un toc singular a aquesta formació acústica.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Barcelona Bluesgrass Band abre una nueva edición del Polisònic


Gandia, 26 de juliol. Desde el 4 al 19 de agosto, la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós, acogerá la XXIII edición del festival de música internacional, Polisònic. Esta mañana, el concejal de Cultura, Vicent Gregori y el técnico de Cultura y director del festival, Eudald González, han presentado esta nueva edición que abrirá la formación Barcelona Bluesgrass Band. Como novedad, los restaurantes y bares de la ruta Destapa’t se han sumado a este festival ampliando su promoción a los días de concierto.

“Una de las premisas que figuraba en nuestro programa electoral en las pasadas elecciones, hacía mención a que uno de nuestros objetivos era el de intentar llegar a todas las sensibilidades culturales de nuestra ciudad, tratando de hacer una cultura para todos. En este sentido, desde el departamento de Cultura estamos rediseñando la oferta cultural de la ciudad, para poder hacer posible este compromiso adquirido con los ciudadanos. Por esto, la variedad de conciertos y estilos musicales que ofrecemos en el Polisònic creo que son un buen ejemplo de esta apuesta por la diversificación en la oferta y para intentar satisfacer las demandas culturales de los gandienses”, ha manifestado el concejal de Cultura, Vicent Gregori,

Por su parte, el técnico del departamento de Cultura y director del festival, Eudald González ha asegurado que esta edición “continúa con el carácter internacional de años anteriores con grupos procedentes de Italia, Cuba o Reino Unido, entre otros países. Algunos de ellos, dentro de su gira europea realizan su único concierto de España en Gandia como es el caso de Sons of the Delta o The Jive Aces. No son grandes estrellas pero sí son formaciones punteras dentro de su género”. Este año, algunos de los conciertos serán de pago, sin embargo el precio de las entradas será simbólico de tan solo cinco euros. “El objetivo es intentar limitar el aforo para que no se pierda la complicidad entre los artistas y el público y los conciertos se produzcan con el ambiente y calidad que merecen”, ha explicado Eudald González. Concretamente se pagarán los conciertos del 5 de agosto con I Contramilonga; el del Septeto Santiaguero del 6 de agosto; el del 12 de agosto con F Collective; el del 13 de agosto con Sons of the Delta y el del 19 de agosto con The Jive Aces (UK) & Toni Elizabeht Prima (USA).

Por su parte, el concejal de Cultura Vicent Gregori ha asegurado “no hemos de olvidar que Gandia, en verano, incrementa su población con visitantes procedencias también muy diversas. Y por ello, el Polisònic, aporta su cuota de participación para consolidar Gandia como una ciudad turísticamente atractiva. Entendemos que el esfuerzo económico que realiza el Ayuntamiento de Gandia para darle continuidad al festival, será recompensado por la repercusión estoy seguro que tendrá en los ambientes musicales, culturales y turísticos de nuestra comunidad”. Así, Gregori ha recordado que dado la singularidad de este festival, único en la Comunidad Valenciana, “ha merecido también la consideración y la ayuda económica del Institut Valencia de la Música y la cobertura informativa de medios especializados como Radio3, de Radio Nacional de España. A ellos mi agradecimiento”. 

Y es que la repercusión de este festival entre los ambientes musicales especializados es máxima. De hecho el lunes y martes de la próxima semana Radio 3 emitirá dos de los conciertos de la pasada edición del Polisònic. Además, ha recordado su director Eudald González, uno de los grupos de la pasada edición grabó su disco en directo con el concierto de Gandia y lleva incluso el nombre del festival.

Un cartel de lujo
Los conciertos comenzarán el próximo 4 de agosto con Barcelona Bluesgrass Band una formación basada en la música tradicional de EEUU, con instrumentos tan singulares como el banjo o la armónica. BBB se inspiran en el country y el bluesgrass, con incursiones en el jazz, el blues y la música celta, en un espectáculo alegre que servirá también para presentar su último trabajo Old time blues.

El 5 de agosto será el turno de I Contramilonga, un grupo de músicos profesionales que, procedentes de Italia, se han especializado en las canciones del argentino Astor Piazolla. En sus espectáculos, combinan la música y el baile presentes siempre en el mejor de los tangos.

Este primer fin de semana de festival se cerrará con la actuación del internacionalmente conocido Septeto Santiaguero. De referencia entre la música cubana, esta formación, procedente de Santiago de Cuba, demuestra en sus directos una energía imparable, a través de un repertorio con los mejores ritmos de la isla (guaracha, boleros, changüí, etc). Este año, realizan su 15ª gira europea con su último trabajo Oye mi son santiaguero.

La segunda semana del festival comenzará con la actuación, el jueves 11 de agosto, del grupo de los pirineos Xarnegue, que evoca la fusión de los pueblos fronterizos de la Gascuña (sur de Francia y País Vasco), a través de instrumentos autóctonos y melodías tradicionales con sonidos y ritmos actuales.

El viernes 12 de agosto el público disfrutará del flamenco más actual de la mano de F Collective, cuyo propósito es revisar los temas clásicos de la música moderna, pasándolos por el filtro del flamenco. Sus miembros pertenecen a algunos de los mejores grupos y formaciones nacionales como Ojos de Brujo, Antonio Canales o Manolo García, e interpretan una variada selección de standards del rock, soul o jazz con el flamenco como base.

Desde el Reino Unido, llegarán el sábado 13 de agosto Sons of the Delta y su blues electro-acústico, típico de las tabernas y calles de los pueblos del delta del Mississipi, con algunos toques de la música de otras regiones de EEUU. La banda está liderada por Mark Cole y Rick Edwards dos de los más importantes bluesmen británicos, que han tocado con figuras tan legendarias como Pinetop Perkins, Alvin Lee o Eddie Campbell.

Por último, las actuaciones de Andreu Martínez Band y The Jive Aces (UK) & Toni Elizabeht Prima (USA) pondrán el punto y final al Polisònic 2011.

A pesar de su juventud, Andreu Martínez es uno de los guitarristas más prometedores del panorama musical español. Influenciado por músicos como BB King o Gary Moore, su estilo combina el blues eléctrico con el pop, el jazz y el rock progresivo de los años 70, para generar una música sensorial pero enérgica. El 18 de agosto, presentará en el Polisònic su último disco Colors.

Los encargados de cerrar el Polisònic de 2011 serán, el 19 de agosto, The Jive Aces (UK) & Toni Elizabeht Prima (USA). The Jive Aces es la banda número 1 del jive&swing en el Reino Unido. Con una puesta en escena espectacular, presentan un show salvaje y de gran energía, basado en el entusiasmo, la diversión y el ritmo que provoca el rock&roll. Han actuado en los mejores escenarios internacionales como la inauguración de los Juegos Olímpicos de Atlanta, el Royal Albert Hall de Londres o el Hollywood Palladium. Además, han tocado con Status Quo, Van Morrison o John Travolta. Al Polisònic llegan acompañados de la cantante Toni Elizabeht Prima, hija del legendario Louis Prima.

Ruta Destapa't&Polisònic
Los restaurantes y bares que forman la ruta Destapa’t de Gandia han querido mostrar su apoyo a este festival y han ampliado su promoción al Polisònic. Así, los días de concierto de 20 a 22 h. el público asistente tendrá también la oportunidad de degustar las tapas de esta ruta, con la promoción de tapa y cerveza o copa de vino a dos euros. Tanto el concejal de Cultura, Vicent Gregori, como Eudald González, han aplaudido esta iniciativa y han animado a otros establecimientos cercanos a centros culturales a que innoven con propuestas como esta que les sirva para apoyarse mutuamente y ofrecer al público nuevas y atractivas ofertas.

Datos de interés
Las entradas a los conciertos de pago se pueden adquirir a través de Servicam o en la taquilla de la Casa de la Cultura que permanecerá abierta de lunes a sábado de 11 a 14 h y de 18 a 20 h y una hora antes de cada concierto, que comenzarán siempre a las 22.30 h. El aforo es limitado.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Barcelona Bluesgrass Band obri una nova edició del Polisònic


Gandia, 26 de juliol. Des del 4 al 19 d'agost, la Casa de la Cultura Marquès de González de Quirós, acollirà la XXIII edició del festival de música internacional, Polisònic. Aquest matí, el regidor de Cultura, Vicent Gregori i el tècnic de Cultura i director del festival, Eudald González, han presentat aquesta nova edició que obrirà la formació Barcelona Bluesgrass Band. Com a novetat, els restaurants i bars de la ruta Destapa’t s'han sumat a aquest festival ampliant la seua promoció als dies de concert.

“Una de les premisses que figurava al nostre programa electoral en les passades eleccions, feia menció al fet que un dels nostres objectius era el d'intentar arribar a totes les sensibilitats culturals de la nostra ciutat, tractant de fer una cultura per a tots. En aquest sentit, des del departament de Cultura estem redissenyant l'oferta cultural de la ciutat, per poder fer possible aquest compromís adquirit amb els ciutadans. Per açò, la varietat de concerts i estils musicals que oferim al Polisònic crec que són un bon exemple d'aquesta aposta per la diversificació en l'oferta i per intentar satisfer les demandes culturals dels gandians”, ha manifestat el regidor de Cultura, Vicent Gregori, 

D’altra banda, el tècnic del departament de Cultura i director del festival, Eudald González ha assegurat que aquesta edició “continua amb el caràcter internacional d'anys anteriors amb grups procedents d'Itàlia, Cuba o Regne Unit, entre altres països. Alguns d'ells, dins de la seua gira europea realitzen el seu únic concert d'Espanya a Gandia com és el cas de Sons of the Delta o The Jive Aces. No són grans estrelles però sí són formacions capdavanteres dins del seu gènere”. Enguany, alguns dels concerts seran de pagament, no obstant això el preu de les entrades serà simbòlic de tan sols cinc euros. “L'objectiu és intentar limitar l'aforament perquè no es perda la complicitat entre els artistes i el públic i els concerts es produïsquen amb l'ambient i qualitat que mereixen”, ha explicat Eudald González. Concretament es pagaran els concerts del 5 d'agost de I Contramilonga; el del Septet Santiaguero del 6 d'agost; el del 12 d'agost amb F Collective; el del 13 d'agost amb Sons of the Delta i el del 19 d'agost amb The Jive Aces (UK) & Toni Elizabeht Primera (USA).
 
Al mateix temps, el regidor de Cultura, Vicent Gregori, ha assegurat “no hem d'oblidar que Gandia, a l'estiu, incrementa la seua població amb visitants de procedències també molt diverses. I per això, el Polisònic, aporta la seua quota de participació per a consolidar Gandia com una ciutat turísticament atractiva. Entenem que l'esforç econòmic que realitza l'Ajuntament de Gandia per a donar-li continuïtat al festival, serà recompensat per la repercussió que segur que tindrà en els ambients musicals, culturals i turístics de la nostra comunitat”. Així, Gregori ha recordat que donat la singularitat d'aquest festival, únic a la Comunitat Valenciana, “ha merescut també la consideració i l'ajuda econòmica de l’Institut València de la Música i la cobertura informativa de mitjans especialitzats com a Radio3, de Ràdio Nacional d'Espanya. A ells, el meu agraïment”. 

I és que la repercussió d'aquest festival entre els ambients musicals especialitzats és màxima. De fet el dilluns i dimarts de la proprera setmana Radio 3 emetrà dos dels concerts de la passada edició del Polisònic. A més, com ha recordat el seu director, Eudald González, un dels grups de la passada edició va gravar el seu disc en directe al concert de Gandia i té, fins i tot, el nom del festival.


Un cartell de luxe
Els concerts començaran el pròxim 4 d'agost amb Barcelona Bluesgrass Band una formació basada en la música tradicional dels EUA, amb instruments tan singulars com el banjo o l'harmònica. BBB s'inspiren en el country i el bluesgrass, amb incursions en el jazz, el blues i la música celta, en un espectacle alegre que servirà també per presentar el seu últim treball Old time blues.


El 5 d'agost serà el torn de I Contramilonga, un grup de músics professionals que, procedents d'Itàlia, s'han especialitzat en les cançons de l'argentí Astor Piazolla. En els seus espectacles, combinen la música i el ball presents sempre en el millor dels tangos.

Aquest primer cap de setmana de festival es tancarà amb l'actuació del internacionalment conegut Septeto Santiaguero. De referència entre la música cubana, aquesta formació, procedent de Santiago de Cuba, demostra als seus directes una energia imparable, mitjançant un repertori amb els millors ritmes de l’illa (guaracha, boleros, changüí, etc). Enguany, realitzen la seua 15ª gira europea amb el seu últim treball Oye mi son santiaguero.

La segona setmana del festival començarà amb l'actuació, el dijous 11 d'agost, del grup dels Pirineus Xarnegue, que evoca la fusió dels pobles fronterers de la Gascunya (sud de França i País Basc), mitjançant d'instruments autòctons i melodies tradicionals amb sons i ritmes actuals.

El divendres 12 d'agost el públic gaudirà del flamenc més actual de la mà de F Collective, el propòsit dels quals és revisar els temes clàssics de la música moderna, passant-los pel filtre del flamenc. Els seus membres pertanyen a alguns dels millors grups i formacions nacionals com Ojos de Brujo, Antonio Canales o Manolo García, i interpreten una variada selecció de standards del rock, soul o jazz amb el flamenc com a base.

Des del Regne Unit, arribaran el dissabte 13 d'agost Sons of the Delta i el seu blues electre-acústic, típic de les tavernes i carrers dels pobles del delta del Mississipi, amb alguns tocs de la música d'altres regions dels EUA. La banda està liderada per Mark Cole i Rick Edwards dos dels més importants bluesmen britànics, que han tocat amb figures tan llegendàries com Pinetop Perkins, Alvin Lee o Eddie Campbell.

Finalment, les actuacions d'Andreu Martínez Band i The Jive Aces (UK) & Toni Elizabeht Primera (USA) posaran el punt i final al Polisònic 2011.  Malgrat la seua joventut, Andreu Martínez és un dels guitarristes més prometedors del panorama musical espanyol. Influenciat per músics com BB King o Gary Moore, el seu estil combina el blues elèctric amb el pop, el jazz i el rock progressiu dels anys 70, per a generar una música sensorial però enèrgica. El 18 d'agost, presentarà al Polisònic el seu últim disc Colors.

Els encarregats de tancar el Polisònic de 2011 seran, el 19 d'agost, The Jive Aces (*UK) & Toni Elizabeht Primera (USA). The Jive Aces és la banda número 1 del jive&swing al Regne Unit. Amb una posada en escena espectacular, presenten un show salvatge i de gran energia, basat en l'entusiasme, la diversió i el ritme que provoca el rock&roll. Han actuat als millors escenaris internacionals com la inauguració dels Jocs Olímpics d'Atlanta, el Royal Albert Hall de Londres o l'Hollywood Palladium. A més, han tocat amb Status Quo, Van Morrison o John Travolta. Al Polisònic arriben acompanyats de la cantant Toni Elizabeht Prima, filla del llegendari Louis Prima.

Ruta Destapa’t&Polisònic
Els restaurants i bars que formen la ruta Destapa’t de Gandia han volgut mostrar el seu recolzament a aquest festival i han ampliat la seua promoció al Polisònic. Així, els dies de concert, de 20 a 22 h., el públic assistent tindrà també l'oportunitat de degustar les tapes d'aquesta ruta, amb la promoció de tapa i cervesa o copa de vi a dos euros. Tant el regidor de Cultura, Vicent Gregori, com Eudald González, han aplaudit aquesta iniciativa i han animat a altres establiments propers a centres culturals que innoven amb propostes com aquesta que els servisca per a recolzar-se mútuament i oferir al públic noves i atractives ofertes. 


Dades d'interès
Les entrades als concerts de pagament es poden adquirir a Servicam o la taquilla de la Casa de la Cultura que romandrà oberta de dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada concert, que començaran sempre a les 22.30 h. L'aforament és limitat.

Els interessats a conèixer al detall la programació, notícies i cròniques dels concerts poden consultar el blog http://polisonic.blogspot.com/, creat pel departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia de cara als centenars d'espectadors que cada any, segueixen l'edició d'aquest festival de música, cada vegada més consolidat.